The Phillips Museum Case Study.

Recently, Popshap was tasked with helping The Phillips Museum meet their technological needs as employees returned to the workplace. What started as an initial phone call in February after a Google search, quickly turned into an in person meeting, which immediately put The Phillips Museum staff at ease. Due to the pandemic, things were put on hold for a while, only to be restarted with a new vision in place. Popshap was not only up for the challenge, but they delivered.

Key Product Features for The Phillips Museum

Wayfinding

Our wayfinding solutions came from careful considerations and listening to exactly what The Phillips Museum wanted done, both on original concept, and the new concepts needed for a safe opening following COVID 19 regulations. By coming together with ideas, we were able to come up with a concept that not only is workable, but has exceeded their expectations.

Emergency Messaging

Using our technology, you can message multiple clients, employees, visitors, and more, to any and all important messages or information that you need them to be aware of.

Interactivity

Using our interactive touch screen technology, users are encouraged and empowered to provide the vital pieces of information that you are looking for to continue a safe back to work program, but also an enjoyable experience for all of the visitors coming thru the museum’s doors.

User Workflow

Our technology allows users to see information on the screens that you would like to be shared, via our customizable CMS programming.

Ease of Use

Our user friendly technology allows all users to use the platforms in an easy, interactive way, eliminating downtime and increasing productivity.

Multiple Platform Support

Windows, Android, iOS.

The Process

The Phillips Museum was looking to enhance the look of the museum and create a digital experience. Because of the pandemic, that would now have to change. They were now not only looking for the original plan to be implemented, but looking for ways to adjust to the new normal, and prepare for the reopening, with COVID regulations in place. After careful consideration and planning on both sides’ parts, Popshap came up with a unique design and concept. This concept would utilize the use of (3) 3 x 3 video walls, each with a 55” screen tv, a double sided 55” digital touch kiosk, (3) body temperature scan kiosks, and a customised CMS for the video wall and digital signage.

As the day went on, the video wall began to become more of a reality, and the concept became that much clearer. After two long and diligent days of measuring, leveling, and securing the screens perfectly, the brand new video wall was installed and ready to go.

After the video wall portion of the project was completed, it was on to the load in and installs of the digital touch kiosks and body temperature kiosks throughout The Phillips Museum. Using The Phillips Museum’s customised CRM that was created especially for them by Popshap, these user friendly and sleek looking kiosks, would take The Phillips Museum’s concept, and bring it to the forefront. When all was said and done, The Phillips Museum dream became a reality, and they were ready to take on the reopening of the museum, with class and professionalism.

Current Day

Currently, the project is working beautifully, and the client is extremely satisfied with the work being done. Consistent upgrades to the technology are being implemented daily, and after 1 month in, continue to take care of the everyday needs for The Phillips Museum. The entire project took 20 days to complete, and came in on budget.

0